Hoppa till sidans innehåll

Kjell


Till Minne av Kjell

Bild - Kjell Hansson

Vår skyttekamrat Kjell Hansson har insomnat,  ordet beskriver vad som inträffade när hans sjukdom tog hans sista krafter. En sjukdom som han med stor envishet kämpat mot i över ett decennium.

 

Kjell föddes i Idre söndagen den tredje juni 1956. Familjen flyttade och ganska snart hamnade Kjell i Skultuna där han varit bosatt större delen av sitt liv.

 

Han blev mycket tidigt intresserad av skytte och har varit aktiv i flera av de västmanländska skytteföreningarna. Kjell avled den 12/3 2009  

 

Själv lärde jag känna honom som ungdomsledaren i Västerås Frivilliga Skarpskytteförening och han kom genom åren att bli en mycket nära vän.

 

Det har alltid ansetts lyckligt att vara född på en söndag. Det sägs att söndagsbarn kan se in i framtiden, nästan allting lyckas för dem och de har en livlig fantasi. När det gällde vår vän Kjell så kan jag bara bekräfta att det ligger mycket i det uttalandet. Senast under förra året då vi tävlade i Skol SM i Sundsvall så ville han ändra på vår strategi och vad blev resultatet? Två svenska skolmästare från Västerås förstås.

 

När jag tänker tillbaka på de gångna åren så ser jag många bilder framför mig, bilder av Kjell eller några av klubbens ungdomar på en prispall. Det var just livet inom skytterörelsen och främst hans kall som ungdoms-ledare som höll leendet kvar på hans läppar, höll hjärtat igång och som hjälpte honom att stå emot de tidvis mycket svåra smärtor han hade.

 

Framgångarna under hans 40 åriga skyttekarriär har varit många. Till och med under sitt sista levnadsår så bjöd han motståndarna på ett hårt motstånd, han blev förbundsmästare i korthållsfältskytte för seniorer, kom på tionde plats i Svenska Mästerskapet och lyfte vårt lag till en tredjeplacering.

 

När krafterna sinade eller han behövde hämta sig från en operation så åkte han alltid upp till Idre och laddade batterierna i den magnifika naturen kring barndomshemmet. Han kom sedan tillbaka till oss för att oförtrutet kämpa med att locka fram det bästa ur var och en.

 

Ingenting är omöjligt brukade han säga, bara man fokuserar på uppgiften och tränar flitigt. Det är med tårar i ögonen som jag lyfter geväret och försöker få träffbilden att forma ett hjärta. Jag vet att det är svårt men ingenting är omöjligt, det har jag lärt mig av Kjell.

 

Jag saknar honom, alla ungdomarna saknar honom, hans sambo, hans familj och hela skyttesverige saknar honom. Men hans säsong på den jordiska skjutbanan har tagit slut.  Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Stefan Andersson

För Västerås Frivilliga Skarpskytteförening

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:09 Skribent: Stefan Andersson

Postadress:
Västerås Frivilliga SSF - Skyttesport
Box 1018
72126 Västerås

Kontakt:
Tel: 0736839449
E-post: This is a mailto link

Se all info