Hoppa till sidans innehåll

Vad gör vi


Hos oss får du möjlighet att prova på skytte med tre olika typer av gevär.

Som medlem hos oss så får du en möjlighet att delta på alla våra träningar, du får en utbildning för att kunna ta gevärsskyttekort, du är försäkrad och får låna föreningens gevär under träning och tävling. Det finns även en möjlighet att lösa familjemedlemskap.

Om du vill kan du efter lite träning börja tävla i skytte. Anmälningsavgiften för en tävling brukar kosta några tior. Skott köper du via föreningen till väldigt bra priser så skytte är en sport som ger mycket, och som inte är dyr att utöva då du inte behöver köpa eget gevär.

Luftgevärsskytte

Luftgevär

Under vintern skjuter vi med luftgevär på Djäkneberget

Till vänster ser du en bild från luftgevärsskytte-lokalen och till höger luftgevärsskott.

Luftgevärsskott
Man behöver inte tävla med någon annan än sig själv men när vi tävlar så tävlar man alltid
mot skyttar i ens egen skytteklass. Skjutningen gör vi gemensamt i skjutlaget men resultaten
räknas per skytteklass därför har alla samma chans att lyckas och nybörjarna behöver inte
tävla mot elitskyttarna.
Korthållsskytte

Korthållsgevär skjuter vi från våren och ända fram till hösten. Vi skjuter på 50m bana eller fältskjutning på 30 - 120 meter.

 

Korthållsammunition

Det roliga med fältskjutning är att man inte i förväg får veta avståndet till tavlan.

En del av tävlingsmomentet i fältskytte är alltså att vara bra på att bedöma avstånd. Är man det så kan man klara sig bra på tävlingarna även om man inte är precisionsskytt.
6.5mm Armégevär

6.5mm Armégevär:

När du blivit lite mer erfaren skytt och tagit gevärsskytte-kort så kan du börja på att träna och tävla med 6.5mm gevär. Då skjuter man på upp till 600 meters avstånd.

6.5mm Ammunition
Kikarskytte

PRS (Precisionsskytte)

En gren som vuxit hos oss de senaste åren. Denna gren går ut på att skjuta på utökade avstånd, primärt mot plåt och ofta från fältmässiga stöd som varierar från benstöd till trädfällor och avstånden kan i fält sträcka sig förbi 1km. Vapnen som brukas är vanliga repetergevär normalt i kaliber 6.5 eller 6mm försedda med kikarsikten och moderna kolvlösningar.

 
Det viktigaste för oss är alltid säkerheten.  Allting sker med stor noggrannhet, vapnen får inte laddas förrän alla är på plats och det är 15 sekunder kvar till ELD. Efter avslutad skjutning kontrollerar (visiterar) alltid en ledare vapnen innan de får flyttas från skjutplatsen och före visitering så får ingen gå fram till tavlorna. Vi är också mycket noga med att alla bär hörselskydd.

För kontaktuppgifter och vägbeskrivning >Klicka Här<

Uppdaterad: 30 JAN 2017 08:10 Skribent: Stefan Andersson

Postadress:
Västerås Frivilliga SSF - Skyttesport
Box 1018
72126 Västerås

Kontakt:
Tel: 0736839449
E-post: This is a mailto link

Se all info