Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


Här samlar vi vanliga frågor vartefter vi kommer på vad dessa kan vara. Har du en fråga som inte besvaras här så får du gärna kontakta oss.

Allmänt

Hur blir jag medlem i föreningen?

Det är enkelt, skicka in en medlemsansökan här på hemsidan och betala medlemsavgiften enligt instruktionerna där. Vi har öppen medlemsintagning i enlighet med RF:s stadgar och det ska mycket till för att få ett avslag. Vi plockar inte in några referenser men kan komma att kontakta dig angående din ansökan för att få veta mer om dig och det skytte du vill bedriva så att vi vet om du kommit rätt (det finns flera skytteföreningar i Stockkumla) och hur vi bäst hjälper dig i ditt skytte.

Visa svar


Dölj svar


Får jag ta med en kompis som inte är medlem och skjuta på banan?

Ja, det är helt OK att ta med gästskyttar emallanåt så länge de antingen har eget vapen och licens eller skyttet sker under uppsikt. Om personen ska skjuta hyffsat regelbundet på banan krävs dock ett medlemskap, använd sunt förnuft för att avgöra vart gränsen går.

Visa svar


Dölj svar


Långhåll/PRS

Kan jag som jägare använda min jaktbössa och skjuta på längre håll hos er?

Ja, det går jättebra! Vi har många jägare som är medlem även hos oss just för att ha möjligheten att skjuta på längre håll med sina gevär. 

Visa svar


Dölj svar


Viltmål/Jakt/Lerduva

Kan jag skjuta lerduva/viltmål hos er?

Nej, det är Västerås Jaktskytteklubb som ansvarar för den skjutbana där du kan skjuta detta. Vi kan inte svara på när de har öppet med jour och dylikt, detta kan du läsa på deras hemsida. 

Visa svar


Dölj svar


Kan jag ta jägarexamen eller ha uppskjutning hos er?

Nej, det är Västerås Jaktskytteklubb som håller i jägarexamen och uppskjutningar för jakt. 

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
Västerås Frivilliga SSF - Skyttesport
Box 1018
72126 Västerås

Kontakt:
Tel: 0736839449
E-post: This is a mailto link

Se all info