Hoppa till sidans innehåll

Åtgärder p.g.a. Coronaviruset

16 MAR 2020 10:56
På grund av den pågående Covid-19 (Corona) pandemin så gäller följande för vår verksamhet. Tävlingar mellan föreningar ställs in eller skjuts upp. Träningsverksamheten fortsätter som vanligt, givetvis bara med friska ledare och deltagare.
  • Skapad: 16 MAR 2020 10:56

Senaste informationen från Riksidrottsförbundet om Corona hittar du på:  https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/ .

Information från Skyttesportförbundet hittar du på: https://www.skyttesport.se/Information/Nyheter/2019/coronaviktiginformationfransvsfsstyrelse/.

I Grova drag så gäller följande:

  • Skyttesportförbundets årsmöte kommer att hållas digitalt
  • Distrikt eller sektioner som inte haft sina möten skjuter upp eller håller dom digitalt
  • Alla arrangörer av tävlingar utanför klubbnivå rådes att ställa in alternativt flytta dessa tävlingar till annan tidpunkt
  • Föreningsaktiviteter fortsätter att genomföras men naturligtvis får inga som har symptom delta.

Baserat på de allmänna råd som folkhälsomyndigheten gått ut med vill Svenska Skyttesportförbundet förmedla följande rekommendationer:  

• Har du minsta förkylningssymtom stanna hemma. Är du symtomfri men din partner, dina barn eller någon du bor tillsammans har förkylningssymptom bör du begränsa dina kontakter med andra så gott det bara går.
Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten


• Har du nyligen kommit hem från en resa, i synnerhet om du besökt ett så kallat riskområde, (ex. Italien, Iran, Österrike, Kina, Sydkorea) vill vi att du med hänsyn till andra, avstår från att delta i tävlingar i minst 14 dagar efter hemkomst. Men ha i åtanke att Coronaviruset nu är utbrett i stora delar av Europa och finns i större delen av världen, så var alltid uppmärksam på ev. symptom. Ta det säkra före det osäkra.

 Folkhälsomyndighetens lista över de länder som bedöms som riskområden.

Att tänka på:
• Var noga med din handhygien: tvätta händerna noga och ofta med tvål och vatten, använd handsprit om det finns tillgängligt. Nys/hosta i armvecket.

• Försök att hålla minst en armlängds avstånd från folk du träffar. Hitta andra sätt att hälsa än att ta i hand.

_

Västerås Frivilliga Skarpskytteförening

Skribent: Stefan Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Västerås Frivilliga SSF - Skyttesport
Box 1018
72126 Västerås

Kontakt:
Tel: 0736839449
E-post: This is a mailto link

Se all info